Leica BLK 360 + Matterport Pro 2

Scan met Leica BLK360 | Test

In Hilversum bij Tennis club ‘t Melkhuisje hebben naast de Matterport Pro2 ook gebruik gemaakt van de Leica BLK 360 scanner. Voor de H.L.T.C. ‘t Melkhuisje was het van belang om de tennisbaan bij daglicht in beeld te krijgen. Hiervoor hebben we de Leica BLK360 buiten in de zon gebruik. In de schaduw en binnen hebben we de Matterport Pro 2 gebruikt.

Welke stappen moet je doorlopen voor een goede scan met de Leica BLK360

  1. Als eerste, open de WiFi verbinding tussen de BLK360 en je ipad. Vervolgens is het password van de BLK360 is te vinden in het batterij compartiment.
  2. Open de Matterport Capture App. tap op het 3-lijn menu icon links boven om te kijken of de verbinding is gelukt.
  3. Maak een nieuw model aan en zorg er voor dat alles gereed is om te scannen. Denk aan deuren open en rommel goed opgeruimd.
  4. Kies een HDR instelling. HDR off is snel, de tijd loopt steeds verder op bij HDR 2-3-4-5
  5. Kies de scan Density. Bij Low (snel) is de gevoeligheid van de meting minder dan bij de Matterport Pro. Bij Medium (langzaam) is hij ongeveer gelijk. De High scan (erg langzaam) is geschikt voor erg hoge detaillering en accuratesse in andere applicaties als aanvulling op de Matterport capture App.
  6. Scan verder het zelfde als met de Marterport Pro
  7. De scans die worden gemaakt met de Matterport worden weergegeven met een blauw rontje en de scans die met de Leica worden gemaakt vind je terug in de capture app in de vorm van een groen vierkantje.
  8. Upload het model

Bekijk de scan

Conclusie:

Conclusie: De BLK 360 doet het buiten uitstekend. De afstand tussen de scan’s was ongeveer 6 meter. Ook was de felle laagstaande winterzon geen probleem. Natuurlijk is het wel duidelijk dat ook de BLK 360 geen goede foto’s kan maken bij tegenlicht. Op een van de foto’s is ook nog de Leica RTC 360 te zien. Deze is niet in combinatie met Matterport te gebruiken.

 

By | 2020-04-02T10:41:07+02:00 november 10th, 2018|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Leica BLK 360 + Matterport Pro 2