Robotica en augmented / virtual reality

Project Habitat.

Stel je voor dat brandweerlieden een robot zouden kunnen vragen om te detecteren waar rook uit je huis komt. Vervolgens kan je de robot een opdracht geven om mensen te zoeken die hulp nodig hebben. Of, als u een AI-assistent zou kunnen vragen om uw autosleutels te lokaliseren.

Om dit soort innovaties te realiseren, moeten robots en AI-assistenten worden getraind in het handelen in meerdere omgevingen. Ze moeten 3D-ruimtes leren herkennen en er doorheen navigeren.

Visuelexperience heeft een aantal 3D model beschikbaar gesteld voor AI-project gericht op het bevorderen van dergelijke onderzoeken. We hebben wel uitdrukkelijk geselecteerd op neutrale scans. Denk daarbij aan nieuwbouw projecten.

De 3D-model wordt beschikbaar gemaakt voor gebruik door academische onderzoeksgroepen om vooruitgang te boeken in belangrijke technologieën zoals robotica en augmented / virtual reality.

Op dit moment weet de AI al hoeveel stoelen en bedden er in een huis aanwezig zijn. Hierdoor weet de AI ook wat de functie van de meeste kamers is. Nu gaan we zien of een robot dit weer nuttig kan gebruiken.

Meer details over de uiteindelijke dataset zullen in de toekomst op de Matterport-blog worden gepubliceerd.

By | 2020-12-10T18:07:45+02:00 december 10th, 2020|Interiors, Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Robotica en augmented / virtual reality