Loading...
Bouw 2021-01-19T16:59:31+02:00

Iedereen betrokken bij uw bouwproject met de 3D scanner

Als professional in de bouw weet u als geen ander dat het soms heel ingewikkeld kan zijn om goede bouwtekeningen van een bestaand gebouw te krijgen. Met de Matterport 360 graden tour (ook wel 360 tour) kunt u digitaal door een bestaand gebouw lopen. Ook is het mogelijk om de scan data te gebruiken in Revit zodat de weg naar BIM nog maar een kleine stap is. Kortom, de 3D beelden van VisueleXperience stellen u in staat om de belanghebbenden van uw bouwproject op een unieke manier een kijkje te geven in de start fase uw project. Deze methode van visualiseren en modelleren werkt sneller en bespaart bezichtigingen op de bouwlocatie. Voor professionals in de bouw zijn er zelfs nog meer mogelijkheden, namelijk .xyz point cloud integratie zodat u uw bouw projecten direct digitaal kan verwerken. Vandaag maken wij de 3D laserscan en morgen kunt u al aan het werk met Recap® en Revit® van Autodesk.

Voordelen voor de bouw:

  • Uniek visualiseren van uw bouwproject

  • Overtuig belanghebbenden bij een project wat nog gerealiseerd moet worden

  • 24/7 online inzichtelijk

  • Afmetingen tot op de millimeter nauwkeurig

  • Voeg eigen informatie en video’s toe met hotspots

  • Compatibel met Recap® en Revit® en .xyz point cloud®

Vraag vrijblijvende offerte aan

Toepassingen en mogelijkheden van een 3D visualisatie voor uw bouwplan

De mogelijkheden van de 3D scanner van VisueleXperience zijn bijna eindeloos, ook de bouwsector kent vele toepassingen. Een van de belangrijkste toepassingen is dat u uw klanten altijd en overal ter wereld een tour kunt geven door uw bouwproject. Daarnaast kunt u een voor- en na visualisatie van uw bouwplan presenteren aan uw klanten, waarmee op een eenvoudige wijze kan worden getoetst of het gerealiseerde gebouw voldoet aan het ontwerp. Verder is de Matterport 3D scan niet alleen interessant voor reeds gerealiseerde gebouwen, maar ook voor gebouwen die nog niet zijn opgeleverd. In deze situatie kunt u een 3D tour laten maken en vullen met uw eigen informatie, afbeeldingen en video’s (Matterport Tags) die uw klanten een beeld geven van het uiteindelijke resultaat.

Laat uw bouwprojecten zowel offline als online tot leven komen

Het visualiseren van objecten is nog nooit zo makkelijk geweest als met de Matterport 3D scanner. Alle hoeken van een ruimte zijn haarscherp in beeld en bijna net zo realistisch als een echte bezichtiging. Verder is de 3D scan een ideale oplossing als uw klanten moeite hebben om zich voor te stellen hoe groot een oppervlakte is of hoe een ruimte optimaal ingedeeld kan worden. Uw klanten kunnen gelijk beginnen met plannen/ontwerpen en de kinderen kunnen alvast een eigen kamer uitzoeken, terwijl ze door uw virtuele ruimtes wandelen. Op deze manier verkoopt uw bouwplan zichzelf!

De bouwsector heeft vaak beurzen en evenementen waarbij het portfolio essentieel is om de kracht en kunde van de onderneming te belichten. Met 3D beelden in uw portfolio kunt u geïnteresseerde bezoekers met virtual reality door uw projecten laten lopen. Hiermee steelt u niet alleen de show, maar bouwt u ook een onderscheidend vermogen op.

99% beveelt ons aan via klantenvertellen.nl®

VisueleXperience

Bekijk enkele voorbeelden van onze eerdere projecten in de bouw: #Eclipse 500. Daarnaast kunt u ons portfolio bekijken voor meer voorbeelden.

VisueleXperience

Topbedrijf met een uitstekende en bovendien leuke fotograaf!

Hans

De 3D presentatie van ons huis is supermooi!!!

Anne

De 3D foto’s zijn supermooi en geven een prima beeld van de grootte van de ruimtes in ons huis. Duurt eventjes (uur per etage) maar dan heb je ook wat!

Jeroen

Mijn klant vindt het helemaal geweldig – Renovatie stookruimte Marine

Schermer installatietechniek

Ik heb de xyz file omgezet naar een revcloud voor het tekenprogramma Revit. Vervolgens verschijnt er een prachtig mooi point cloud model waar ik overheen kan tekenen. Conclusie: werkt als een trein, gaan we zeker vaker gebruik van maken.

Bronsvoort Blaak Architecten BNA

Deel vandaag nog uw bouwplan met de 3D Scan

De Matterport techniek is gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Kort gezegd houdt dit in dat wij de meet data geautomatiseerd door de Matterport computer laten verwerken. Voor een bouw specialist, architect of binnenhuisarchitect zijn dan ook afmetingen tot op de millimeter nauwkeurig berekend en is het mogelijk om de 3D scan aan te passen aan de wensen van uw klant (o.a. met programma’s zoals Autocad). Daarmee heeft u binnen een korte tijd de belangrijkste informatie voor een nauwkeurige bouwplattegrond. Bovendien is niets overtuigender dan een virtuele weergave van uw bouwplan.

Eigenlijk kan de 3D scan worden gemaakt op bijna iedere locatie. Van boerenschuur die moet worden omgebouwd naar een gastenverblijf tot een oud schoolgebouw dat moet worden verbouwd tot meerdere appartementen. Heeft u een andere mooie uitdaging? Neem contact met ons op om vrijblijvend te overleggen over uw project.

Portfolio

Joods Lyceum 3D Model

Joods Lyceum

3D tour nieuw appartementencomplex Amsterdam

Eigen Haard De Dichters 3D Model

Eigen Haard De Dichters

De Bongerd Bg Amsterdam 3D Model

De Bongerd Bg Amsterdam

Boerenschuur 3D Model

Boerenschuur

3D laserscan boerenschuur

Eigen Haard Elfendansstraat 36 Amsterdam 3D Model

Eigen Haard Elfendansstraat 36 Amsterdam

Amsterdam de Bongerd 3D Model

Amsterdam de Bongerd

Benieuwd wat een virtuele tour voor u kan doen?

Wij helpen u graag verder!

035-6426444
UW VRAAG
OFFERTE AANVRAGEN